Datum en tijd
zaterdag 28/03/2020
10:00 - 13:30

Locatie
Hoeve Wielrevelt

Docent: Maria / Inge


Over de workshop eco printen

Bladeren en bloemen bevatten natuurlijke kleurstoffen. Met deze natuurlijke pigmenten kun je prachtige afdrukken maken op stoffen. Je zult zien dat er allerlei verschillende kleuren en patronen mogelijk zijn. Het is een wonder uit de natuur!

Tijdens de workshop eco print leer je hoe je eco prints kunt maken van stoffen van o.a wol, zijde en katoen. Op Landgoed Haarzuilens zoeken we mooie bladeren en bloemen. Ook is er extra plantaardig materiaal om uit te kiezen. Of neem zelf bloemen en bladeren van huis mee en ga hiermee experimenteren.

Wat komt aan bod in de workshop eco print?

  • welke materialen en gereedschappen heb je nodig? En hoe gebruik je deze?
  • Hoe bereid je de stof voor op het verven?
  • Welke manieren zijn er om eco prints te maken?
  • Welke bloemen en bladeren zijn geschikt?

Na de uitleg gaan we aan de slag met het printen van de stoffen. Je krijgt daarvoor een aantal lapjes tijdens de workshop. Het is ook mogelijk om een sjaal te eco printen. Sjaals van zijde en zachte geweven wol zijn ter plekke te koop.

Je kunt verschillende manieren proberen om afdrukken op de stoffen te maken. Je kunt er een mooie compositie van maken, of je plantaardig materiaal nonchalant over de stof verspreiden. Laat je inspireren door ecoprint: dé natuurlijke printtechniek.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de workshop? Of wil je de workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op met Inge via inge@studionamenia.nl of telefonisch op 06-15315196.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...