Wolcursus: Twee dagen werken met Nederlandse wol
Datum en tijd
vrijdag 26/05/2023 - zaterdag 27/05/2023
Hele dag

Locatie
Atelier Studio Namenia

Docent: Inge


Wil je leren hoe je pure wol kunt verwerken? Zo van het schaap tot aan een product? Of heb je zelf schapen en wil je iets moois maken met de wol?

In de tweedaagse wolcursus leer je hoe je wol kunt verwerken.

Op dag 1 gaan we aan de slag met de basis: Van welke (Nederlandse) schapenrassen is de wol bruikbaar? Hoe kun je wol wasssen, wol kaarden en op welke manieren kun je het vervilten? Na de uitleg gaan we aan de slag om dit in de praktijk te brengen. Als je zelf wol hebt kun je deze meebrengen. Op dag 2 verwerk je de wol tot proefjes of een concreet ontwerp. Misschien wil je uiteindelijk een dekbed maken, een gevilte kussenhoes of heb je iets anders in gedachten. Je wordt begeleid bij de uitvoering van jouw idee. De gereedschappen die we op dag 1 hebben gebruikt staan weer klaar.

De tweedaagse wolcursus is inclusief koffie/thee/lekkers en huisgemaakte lunches. Wol is inbegrepen in de hoeveelheid die je kunt verwerken tijdens de wolcursus. Een overnachting is niet inbegrepen. In Breukelen en directe omgeving zijn allerlei mogelijkheden hiervoor.

Wil je je eigen wol gebruiken tijdens de workshop? Stuur even een e-mail als je je hebt aangemeld, dan ontvang je een uitleg hoe de wol van tevoren gewassen kan worden.

Dag 1: 10.00 – 17.00 uur

Dag 2: 10.30 – 17.00 uurAanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...