Datum en tijd
zaterdag 09/11/2019
10:00 - 16:00

Locatie
Hoeve Wielrevelt

Docent: Marloes en Inge


Leer fermenteren

Wil je leren hoe je groenten kunt fermenteren? Hoe je groente en fruit van het seizoen langer kunt bewaren? Gefermenteerde voeding is lekker en gezond. Tenminste, als het op de juiste wijze is gemaakt. Herinner je je misschien de lange rij weckpotten in oma’s kelder? Gelukkig komt de interesse voor het inmaken (‘wecken’) weer terug, want het is een mooie manier om het hele jaar rond van seizoensproducten te kunnen genieten. Mooi meegenomen: Fermenteren en inmaken dragen bij aan het verkleinen van je ‘footprint’, beter dus voor het milieu!

Tijdens de workshop Fermenteren en inmaken leer je hoe het gaat en waar je op moet letten. We gaan meerdere recepten maken met de oogst van het seizoen en gebruiken daarbij zoveel mogelijk lokale producten. Sommige komen zelfs van het landgoed Haarzuilens, waar de workshop plaatsvindt.  De workshop is inclusief een (deels) zelf bereide lunch, zodat je meteen kunt proeven van al het moois dat van het land komt. De andere producten neem je mee naar huis om er later van te genieten (het fermentatieproces kan enkele weken duren).

Wat gaan we maken tijdens de workshop Fermenteren en inmaken?

Tijdens deze workshop maken we o.a. kimchi (pittige Koreaanse zuurkool). Verder horen pompoenen, walnoten, appels en peren bij de herfst. Ook hiermee gaan we aan de slag!

Praktische informatie

De workshop wordt gegeven door Inge, eigenaar van Studio Namenia, en Marloes van de Plezierkeuken.

Inbegrepen zijn: Koffie/thee met iets lekkers, lunch en alle benodigdheden voor het fermenteren & inmaken.

Wil je een heerlijk dagje gezellig en ontspannen bezig zijn in de keuken en genieten van de groene omgeving? Meld je dan aan voor deze workshop! Bij aanmelding voor 1 november 2019 krijg je vroegboekkorting en betaal je € 65, – ipv € 79,-

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar inge@studionamenia.nl of te bellen naar 06-15315196.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...