Workshop sokkenwol verven met voedingskleurstoffen
Datum en tijd
vrijdag 15/10/2021
14:00 - 17:00

Locatie
Atelier Men At Wool

Docent: Gregor


Brei jij sokken en heb jij altijd kant en klare sokkenwol gekocht? Vind je de kleuren, die je kan kopen, soms niet voldoende of vind je nooit echt die kleur, die je wilt hebben? Heb je zin, om wol in je favoriete kleuren te verven en met jouw unieke sokkenwol aan de slag te gaan? Dan kom naar deze workshop en leer, je eigen sokkenwol te creëren.

Met een kleine groep cursisten leer je van een ervaren sokkenbreier, hoe je op een mileuvriendelijke manier je eigen wol verft, hoe je op verschillende manieren wol kan verven en hoe je verschillende kleuren in dezelfde streng sokkenwol brengt.

In deze workshop werken wij met voedingskleurstoffen. Wij gebruiken deze verf vaak, omdat we op deze manier milieuvriendelijk kunnen verven en toch kleurrijke en expressieve wol kunnen produceren. Leer ook deze makkelijke en fijne manier, om meer kleur in je sokkenwol te brengen.

De workshopprijs is inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Dat doen we in de workshop

  • Je leert, hoe je je sokkenwol voorbereidt, om te kunnen verven
  • Je leert, welke kleurstof je het beste kunt gebruiken
  • Je mengt je eigen kleuren of kiest kleuren uit ons aanbod
  • Je leert, wol op verschillende manieren te verven, bijvoorbeeld in de oven, in een pan of in de magnetron
  • Je neemt 400 gr geverfde sokkenwol mee naar huis, die je zelf in deze workshop hebt gecreëerd. Dat is voldoende voor vier paar sokken tot maat 46.

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen hoef je niets van tevoren te kunnen of weten. Het is wel handig, als je al een keer hebt gebreid of gehaakt en weet, hoe breiwol in elkaar zit.

Dat moet je meebrengen

  • Je hoeft voor deze workshop niets mee te brengen. Let wel op, dat we met verf aan de slag gaan. De verf die wij gebruiken, verft heel snel kleding van wol of zijde. Kom daarom in kleding, die geschikt is voor het wol verven. Als je een keukenschort hebt, breng die dan mee. Handschoenen voor de bescherming van je handen krijg je in de workshop.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar gregor@studionamenia.nl of te bellen naar 06-43234855.

 

 Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...