Workshop spinnen voor beginners
Datum en tijd
zaterdag 25/09/2021
10:00 - 16:00

Locatie
Atelier Men At Wool

Docent: Gregor


Wil je je eigen breiwol maken? Wil je direct van het schaap je eigen draden spinnen en tot kant en klare breiwol verwerken? Wil je meer leren over het materiaal wol en wat je daarmee kan doen? Dan is spinnen voor jou de perfecte hobby.

In een kleinschalige setting leer je van een ervaren spinner hoe je schapenwol sorteert en wast, hoe je wol voorbereid voor het spinnen, hoe je heel makkelijk kan spinnen en hoe je je eigen draad spint en twijnt. Binnen enkele uren ben je al aan de slag met het maken van je eigen breiwol.

De workshopprijs is inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch, bereid met biologische – en streekproducten.

Dat doen we in de workshop

  • Aan het begin van de workshop maken we je vertrouwd met je spinnenwiel. Je leert hoe je het wiel gebruikt en hoe je daarmee wol kan spinnen
  • Je leert hoe je ruwe schapenwol sorteert, wast en voorbereid voor het spinnen
  • Je begint direct met spinnen en zet je eerste draad op
  • Je leert hoe je een gelijkmatige draad spint en hoe je twee gesponnen draden samen twijnt
  • Je leert hoe je je wol afmaakt, zodat je er direct iets leuks mee kan breien of haken

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen hoef je niets van tevoren te kunnen of weten.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel mee, als je er al één hebt. Als je nog geen spinnenwiel hebt, kan je tijdens de workshop een wiel van ons gebruiken. Afhankelijk van het aanbod kan je dit wiel ook direct kopen en daarmee verder spinnen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar gregor@studionamenia.nl of te bellen naar 06-43234855.

 

 Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...