Workshop spinnen voor gevorderden
Datum en tijd
vrijdag 20/08/2021
10:00 - 16:00

Locatie
Atelier Men At Wool

Docent: Gregor


Spin je al een tijdje en maak je je eigen brei- of haakwol? Wil je een stapje verder komen en meer weten over hoe je nog zachter of dunner kan spinnen? Wil je de unique techniek van het Navajo twijnen leren? Heb je zin, om een keer met heel veel andere vezels te spinnen, zo als Alpaka, Mohair of Bamboe? Dan is “Spinnen voor gevorderden” voor jou de perfecte workshop.

In een kleinschalige setting (maximaal 4 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je dun en zacht spint, hoe je met andere vezels spint en hoe je enkeldraads kan twijnen. Binnen enkele uren leer jij heel veel nieuwe manieren en mogelijkheden om jouw hobby een nieuwe richting te geven.

De workshopprijs is inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch, bereid met biologische – en streekproducten.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop leer je, wat je alles kan beïnvloeden, om zacht en dun te spinnen. Daarna ga je direct zelf aan de slag om zo dun of zo zacht mogelijk te spinnen
  • Je leert, hoe je andere dierlijke vezels spint zo als Mohair en Alpaka
  • Je leert, hoe je ook plantardige vezels kan spinnen, bijvoorbeeld Bamboe
  • Je leert, hoe je enkeldraads gesponnen draden kan twijnen door een oude techniek van de Navajo-Indiaanen

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je al een draad kunnen spinnen en moet je ook al twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel mee. Het is zeker handig, als je direct met je eigen wiel aan de slag kan.

 

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...