Over de workshop plantaardig verven

Wil je leren hoe je wol en zijde kunt verven met natuurlijke, plantaardige verfstoffen? Je laten inspireren door de rijke kleurkracht van planten? Ga zelf aan de slag in deze workshop en ontdek de wereld van het verven met planten. We verven staaltjes zijde, wol en garens in verschillende tinten met plantaardige kleurstoffen.

Je leert over:

  • De achtergrond van het plantaardig verven
  • Hoe je wol en zijde voorbereid om het verven (beitsen)
  • Hoe je een verfbad met plantaardig materiaal maakt
  • Hoe het verfproces in zijn werk gaat
  • Tips en trucs voor het plantaardig verven

Locatie: Tuinderij Amelis’hof op landgoed Amelisweerd in Utrecht-Bunnik of Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens (Utrecht).

Kosten: € 49,- p.p. inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers (home made of van de banketbakker).

Resultaat

Je krijgt een pakketje met lapjes zijde, wol en garens om proefjes mee te verven. De stoffen en garens krijg je mee naar huis. Met dit zelf geverfde materiaal kun je bijvoorbeeld een mooie bloem maken: een blikvanger voor op een tas, jas of outfit. Ook krijg je de verfrecepten mee, zodat je thuis verder kunt met plantaardig verven. We werken elke workshop met andere verfplanten en andere recepten.

 

Komende workshops plantaardig verven

Workshop plantaardig verven, zaterdag 02/11/2019

Over de locaties

We verven op de prachtige biologisch – dynamische tuin Amelis’hof op het landgoed Amelisweerd. We werken in en om de kas, dus een heerlijk dagje buiten. Tijdens het verven met planten is er tijd om op je gemak de tuin te bewonderen, bloemen te plukken in de pluktuin, een wandelingetje te maken, of gewoon even te genieten van de tuin.

Hoeve Wielrevelt is onderdeel van landgoed Haarzuilens. Een mooie plek in het groen en toch vlakbij Utrecht. Ook hier kun je tijdens de workshop genieten van het landgoed, kijken bij de dieren of kijken bij één van de landwinkels om de hoek.

Workshop voor je eigen groep

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar inge@studionamenia.nl of te bellen naar 06-15315196.