In twee dagen maak je de stoffen voor je eigen jasje van vilt. Je kunt kiezen uit een jasje met mouwen of een variant zonder mouwen (een gilet). We maken van de vilten stoffen jouw unieke jasje. Het patroon voor je jasje neem je uitgeraderd en uitgeknipt mee naar de workshop. Het is voor deze workshop handig als je al wat ervaring hebt met natvilten.

Datum:

  • nnb

Dag 1: Ontwerp en stoffen vilten

We starten met het bespreken van het ontwerp. Welk patroon heb je gekozen? Welke kleuren en dessin passen daarbij? Daarna gaan we aan het werk met het maken van één of meer lappen van vilt voor het voor-en achterpand van je jasje. We nemen tussendoor pauze voor een (h)eerlijke lunch. Aan het eind van de dag zijn je vilten stoffen klaar. Je mag ze mee naar huis nemen om te laten drogen. Voor de mouwen ga je op zoek naar een mooie, bijpassende stof (bijvoorbeeld gebreid, tricot).

Dag 2: Jasje van vilt naaien

Op de tweede dag ga je aan de hand van je eigen patroon je jasje in elkaar zetten. Je neemt hiervoor je eigen naaimachine en fournituren mee, die je nodig hebt voor de sluiting en afwerking. Tijdens de workshop is er begeleiding van een ervaren coupeuse. Ook vandaag genieten we van een heerlijke lunch. En aan het einde van de dag is je unieke jasje van vilt klaar!

Naaiwerk uitbesteden?

Ben je niet ervaren met het werken met de naaimachine, of heb je weinig tijd en wil je toch graag je eigen jasje van vilt? Tegen meerprijs is het mogelijk om het naaiwerk door de coupeuse te laten uitvoeren. Je bent dan alleen aanwezig bij dag 1. Neem je even contact op voor een prijsindicatie?

Er kunnen maximaal 5 deelnemers meedoen, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Zelf meenemen naar de workshop op dag 2:

  • Patroon (uitgeraderd en uitgeknipt uit patroonpapier)
  • Stof voor de mouwen (als je een jasje maakt)
  • Knopen/rits, garen in de kleur van de wol en andere fournituren
  • Naaimachine en naaibenodigdheden

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Dat kan door een e-mail te sturen naar inge@studionamenia.nl of te bellen naar 06-15315196.