Papier is overal om ons heen. Hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Ontdek en doe het zelf in de workshop papier scheppen en neem je eigen handgeschept papier mee naar huis!

De workshop duurt 2 uur.

Over de workshop papier maken

Hoe kunnen we van oud papier ambachtelijk handgeschept papier maken? Ontdek en doe het zelf in de workshop papier scheppen. We beginnen met het maken van papierpulp. We recyclen hiervoor oud papier.  Daarna zoeken we op het landgoed Haarzuilens naar mooi materiaal uit de natuur, zoals zaden en bloemen. Dit is heel leuk om toe te voegen aan je handgeschepte papier. Dan gaan we met een schepraam papier scheppen en maken uniek handgeschept papier. Vervolgens hangen we het papier te drogen. Workshop papier scheppen: ervaar het ambacht van papier maken.

Resultaat

Iedere deelnemer gaat naar huis met minimaal 3 vellen handgeschept papier.

Kosten

De kosten voor de workshop zijn € 35,- p.p., dit is inclusief alle materialen, koffie/thee met iets lekkers. Voor alle materialen en gereedschappen wordt gezorgd.

Komende workshops papier maken

Workshop papier maken, zaterdag 26/09/2020
Workshop papier maken, woensdag 28/10/2020
Workshop papier maken, zaterdag 21/11/2020
Workshop papier maken, vrijdag 11/12/2020

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Dat kan ook, neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.