Workshop vacht vilten
Datum en tijd
zaterdag 29/06/2024
10:00 - 17:00

Locatie
De Buitenkamer

Docent: Inge


WORKSHOP VACHT VILTEN

Wil je een warme, comfortabele schapenvacht voor in huis, of buiten op de bank? In deze workshop maak je zelf een vachtkleed, van de pure vacht van een schaap. Afmetingen van het kleed dat je maakt zijn ongeveer 65 x 110 cm. De vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een geschoren schaap, dus in tegenstelling tot gelooide vachten leeft het schaap nog en graast heerlijk in de wei. Dat voelt goed toch? De vacht is gevilt op een ondergrond van wol, met de natvilttechniek. Puur met je handen, water en zeep. De vachten waar we mee werken zijn afkomstig van Nederlandse schapen, voornamelijk uit de buurt van Utrecht. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en kleuren vachten.

Het vacht vilten is best zwaar werk. Dus trek je rubberlaarzen aan, stroop de mouwen op en ga ervoor! We vilten in duo’s, zodat we elkaar kunnen helpen om de vachten goed en mooi te vilten. Je maakt als duo samen twee vachten. We vormen de koppels tijdens de workshop, aanmelden met een vriend(in) kan natuurlijk ook.

De workshopprijs is inclusief wol, gebruik van viltmaterialen, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch.

Ik heb allerlei vachten op voorraad waar je uit kunt kiezen. Je eigen vacht meenemen mag natuurlijk ook.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar inge@studionamenia.nl of te bellen naar 06-15315196.Aanmelden

Dit evenement is volgeboekt.

Kaart niet beschikbaar