Reizen en experimenteren

Zolang ik me kan herinneren, ben ik al bezig met het experimenteren met allerlei verschillende materialen. Tijdens  reizen naar Estland, Letland, Litouwen en Georgië raakte ik gefascineerd door het wolvilten. In 2008 begon ik te experimenteren met wol en zijdevezel, materiaal met oneindig veel mogelijkheden.

Doceren en ontwerpen met wol

Met liefde voor het duurzame materiaal wol en geïnspireerd op de natuur ontwerp ik duurzame interieuraccessoires en kunstobjecten van wolvilt. Ook geef ik workshops waarin natuurlijke materialen de hoofdrol spelen: ambachtelijk wolvilten, plantaardig verven, parfum maken van etherische oliën en papier maken. Dat doe ik sinds 2011 op mijn eigen workshoplocatie en op andere inspirerende locaties waar ik een unieke belevenis voor groepen mag verzorgen. Als gastdocent kom ik graag op scholen of academies.

Ik studeerde Kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit en volgende lessen beeldende vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Wol fascineert mij. Het geeft warmte en comfort, laat zich goed vormen, is duurzaam en onvoorstelbaar veelzijdig.

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd: zwemmen in natuurwater, kung fu, wandelen, fietsen, genieten van de sterrenhemel of een goed boek, koken met mijn zelf geoogste groenten, op avontuur gaan.