Datum en tijd
zaterdag 28/03/2020
14:00 - 16:30

Locatie
Hoeve Wielrevelt

Docent: Marloes


Leer fermenteren

Wil je leren hoe je groenten kunt fermenteren? Hoe je groente van het seizoen langer kunt bewaren? Gefermenteerde voeding is lekker en gezond. Tenminste, als het op de juiste wijze is gemaakt. Vanwege de lange houdbaarheid en het gebruik van seizoensingrediënten draag je ook bij aan het verkleinen van je ‘footprint’, beter dus voor het milieu! Tijdens de workshop Fermenteren leer je hoe het gaat en waar je op moet letten.

We gaan zuurkool maken in twee varianten. Ten eerste de traditionele zuurkool met eventueel extra ingrediënten om het een persoonlijke twist te geven. Daarnaast kimchi (Koreaanse zuurkool), waaraan onder andere pittige Koreaanse peper (gochugaru) wordt toegevoegd. De potten met zuurkool en kimchi neem je mee naar huis om er later van te genieten (het fermentatieproces duurt minstens een paar dagen).

Praktische informatie

De workshop wordt gegeven door Marloes van de Plezierkeuken.

Inbegrepen zijn: Koffie/thee met iets lekkers en alle benodigde ingrediënten & materialen.

Wil je een paar uurtjes gezellig en ontspannen bezig zijn in de keuken en genieten van de groene omgeving? Meld je dan aan voor deze workshop!

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar inge@studionamenia.nl of te bellen naar 06-15315196.

 

 Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...