Vorige week kreeg ik een prachtige mail van Sylvia, die eerder dit jaar heeft meegedaan een workshop vachtvilten. Heel leuk om over haar mooie reiservaring te lezen :

Deze zomer maakte ik een rondreis door Kirgizië en heb verschillende keren in yurts geslapen.  Wij sliepen bij de mevrouw die op de foto staat. Ze vertelde me dat er 200 kg schapenwol verwerkt wordt in één yurt! Het vilten is een enorm karwei waarbij alle kinderen moeten helpen: op blote voeten heen en weer lopen over de natte wol. Deze mevrouw was ook nog master in het tapijt maken, dat is een hele eer en word je niet zomaar. Ze liet me zien hoe de kleden gemaakt werden: echt een enorme klus. Het verven deed ze uitsluitend met natuurlijke materialen. Uiteraard kocht ik een prachtig kleed bij haar en bergen sloffen voor de hele familie. Overigens had ze onlangs nog een yurt gemaakt die naar Europa is gegaan. Mede dankzij jouw workshop zag ik dit alles door heel andere ogen.

vilt-in-kirgizie