tegel Viltkontaktgroep_Studio Namenia

tegel vkg4Bloemen zijn een grote inspiratiebron voor me. Voor een gezamenlijke installatie van leden van de Viltkontaktgroep heb ik een driedimensioneel viltwerk gemaakt met bloemen in verschillende paarstinten. De rand is van wol in groentinten, met schors, takjes en mos erin verwerkt. Het leggen van de wol en de natuurlijke versieringen was heel rustgevend en spannend: ik wist niet hoe het  zou uitpakken. De groene rand was in eerste instantie niet wat ik had gehoopt en ik wilde zelfs opnieuw beginnen. Tot het moment waarop ik de bloemen erbij hield, wat een prachtig kleurcontrast! Samen vormt het een prachtig geheel. Op dit moment reist mijn ‘tegel’ samen met die van andere viltsters Europa rond, langs verschillende viltevenementen.

Flowers often inspire me for my felt creations. Voor an installation of members of the Viltkontaktgroep, I created a piece of felt art with purple flowers. The flowers have a green wool border with branches and more eco material within the felt. Preparing the felt for wet felting was relaxing and adventurous: the result is always a surprise. The green felt disappointed me, but after I added the flowers to the piece I loved the color contrast! Together it became a wonderful piece of felt art. Right now, my felted ’tile’ is travelling through Europe. If you might visit a felt event, you with catch a glimpse of those purple flowers!

tegel vkg2 tegel vkg3