Het jasje

Een klant zag in mijn atelier samples liggen van wolvilt. Gecombineerd met foto’s op vilt. Ze was er helemaal weg van. Ze vertelde dat ze graag een jas wilde van vilt, die helemaal voor haar gemaakt was. Een jasje dat haar verhaal vertelde. Zo kwamen we in gesprek. Over het werk in de opvang van konijnen, waar haar aanstaande man ook werkte. En over bordspellen, fantasy, fascinatie voor het heelal, passie voor eten en de eerste ontmoeting.

Kleurrijk

Deze dame had een kleurrijk leven en wilde dat graag terug zien in het ontwerp van het jasje. Samen bepaalden we de kleur en ik kreeg praktische aanwijzingen mee (zoals de wens voor een kleine zak op de jas). Verder kreeg ik de vrijheid om een ontwerp te maken.

Inspiratie:eerste date

Zo ontstond het jasje Nightwatch. Naar de film uit 1997, de eerste date van de bruid en haar lief. Het nachtblauwe jasje is gemaakt van wolvilt uit eigen atelier. Daarna is het in elkaar genaaid, op basis van een op maat getekend patroon. Het jasje heeft sterren van zijdevezel en groene bladeren. Op elk blad heb ik een foto geprint die symbool staat voor haar leven. Ze was zó enthousiast toen ze het jasje zag, het was precies wat ze bedoeld had. En het zat als gegoten. Het is prachtig om iemand zo blij te kunnen maken met een ontwerp op maat! En het jasje is zelfs nog gedragen tijdens de bruiloft in de VS! Ook mocht ik er nog een tas bij maken in dezelfde stijl: een cadeau van collega’s. 

jasje van vilt Studio Namenia

jas van vilt 2 Studio Namenia

jas van vilt met fotoprint Studio Namenia

jasje van vilt 2 Studio Namenia

Fotografie: Cees de Kwaasteniet

vivianandjeff_274

Felt coat 254_photo Bonnie J Heath

Felt bag tas van vilt Studio Namenia

Fotografie: Bonnie J.Heath