De laatste maanden zijn een aantal keien van vilt op reis gegaan naar hun koper. Meestal naar Amerika, maar laatst mocht ik er eentje maken voor iemand in de kop van Groningen. Toen ik met de ingepakte kei over straat liep kreeg ik allemaal vragen en opmerkingen van buurtbewoners. Zo’n groot pak maakt nieuwsgierig! Het natvilten van de kei is hard werken (dus naar de sportschool hoef ik niet meer). Het mooiste moment vind ik als ik onder mijn handen voel dat de wol in elkaar ‘grijpt’, dus gaat vervilten.

During the last months, a couple of felted stones went on a trip to their buyer in the USA. But some weeks ago, I made one for a friendly lady in Groningen, the Netherlands. When I went to the post office to ship the parcel, my neighbours were very curious about the huge package! The felting process is very labour intensive and so there’s no need to visit a gym anymore 😉 Best moment when felting a stone: when I feel the wool shrinking under my hands.

woonkei van vilt_Studio Namenia