Workshop plantaardig verven
Datum en tijd
woensdag 03/05/2023
10:00 - 13:30

Locatie
Atelier Studio Namenia

Docent: Inge


Workshop plantaardig verven

Wil je leren hoe je natuurlijke stoffen kunt verven met natuurlijke, plantaardige verfstoffen? Je laten inspireren door de rijke kleurkracht van planten? Ontdek in deze workshop de wereld van het verven met planten. We verven gezamenlijk lapjes natuurlijke stoffen, staaltjes wol en garens in verschillende tinten met plantaardige kleurstoffen. Het is een rustige workshop, want natuurlijk verven is een langzaam proces. In deze workshop krijg je de informatie die je nodig hebt om zelf te gaan experimenteren met plantaardig verven. Het is dus geen hands-on ‘doe-workshop’. Er is alle ruimte om in te gaan op jouw vragen over verven met planten.

Je leert over:

  • De achtergrond van het plantaardig verven
  • Hoe je wol en natuurlijke stoffen voorbereid om te verven (beitsen)
  • Hoe je een verfbad met plantaardig materiaal maakt
  • Hoe het verfproces in zijn werk gaat
  • Tips en trucs voor het plantaardig verven

Resultaat

Je krijgt een pakketje met lapjes stoffen, wol en garens om proefjes mee te verven. De stoffen en garens krijg je mee naar huis. Met dit geverfde materiaal kun je bijvoorbeeld een mooie bloem maken: een blikvanger voor op een tas, jas of outfit. Ook krijg je de verfrecepten mee, zodat je thuis verder kunt met plantaardig verven. We werken elke workshop met andere verfplanten en andere recepten.

De workshop is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een huisgemaakte lunch.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar inge@studionamenia.nl of te bellen naar 06-15315196.

 

 

 Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...