In de opruimkoorts heb ik mijn voorraad met restjes wol uitgezocht. Zonde om weg te gooien, dat is helemaal niet nodig. Je kunt nog zoveel maken met restjes wol! Daarom uitleg over hoe je van restjes vilt leuke kralen kunt maken. Veel viltplezier!

Hoe kun je kralen van vilt maken?

Van restjes die je overhoudt na het vilten kun je leuke kralen van vilt maken. Hoe je dat doet? Ik leg het je stap voor stap uit.

kralen van vilt maken 1Stap 1: Neem een reep vilt en knip het in stukjes. Ik knipte ruiten en vierkanten. Je kunt ook cirkels knippen of willekeurige vormen. Je hoeft niet heel netjes te knippen.

 

 

kralen van vilt maken 2Stap 2: Pak een dikke naald en een stuk synthetisch garen of touw. Dit keer dus geen wol of katoen gebruiken, want daar kunnen je restjes aan vast vilten.

 

 

kralen van vilt maken 3Stap 3: Rijg de geknipte stukjes vilt aan het garen en maak een strik de uiteindes aan elkaar. Zorg dat er ruimte blijft tussen de stukjes vilt.

 

 

kralen van vilt maken 4Stap 4: Doe je restjeslinger in een waszakje en stop het in de wasmachine. (En vul aan met je ‘gewone’ was). Was op 30 graden.

 

 

coffee-628450_1920Stap 5: Even tijd om te relaxen, want de wasmachine doet het viltwerk voor je.

 

 

 

kralen van vilt maken 5 klStap 6: Haal het waszakje uit de wasmachine en bewonder het resultaat! Je kunt je kralen van vilt laten drogen en gebruiken om een leuke ketting of armband van te maken.